Film Buster håller prisutdelning efter 5-kamp
Rid-Läger ledarna

NYHET!! Boka sommarens ridläger 2017...vi erbjuder nu även helgkurser

 

Nyheter

Dressyrkurser 

Höj din % och träna för att bli bättre! Vi erbjuder dressyrkurser med träning för Anna och med programträning för Pia Fälth. Grand Prixryttare, Grand Prixdomaraspirant och B-tränare, med stor erfarenhet av olika typer av hästar. Du får träna program och får verktyg för att förbättra Dig och Din häst. Vi börjar och avslutar med ett dressyrprogram - som Du väljer. Minst 6 deltagare. 

Aktuella ridläger datum för sommarläger gå in på länken nedan...

Anmäl dig på www.ridlager.se

Dressyrkurser för vuxna och ungdomar

Du kan också skräddarsy Din egen kurs - boka in Din häst i stallet och Dig själv i vårt vandrarhem med självhushåll. Beställ så många träningar Du/Ni vill ha. Vi kan förgylla Er kurs med olika kringaktiviteter. Vad sägs om en vinprovning eller fyrhjulssafari. givetvis kan vi också ordna mat i vår fina matsal för förbeställda sällskap. Vi är bäst på dressyr men kan också ordna hoppträning för en bra hopptränare. 

Dressyrträning

Hos oss kan du boka och träna dressyr året runt -  Anna Persson Lardinger Förfrågning och bokning på 0768-82 58 34 Välkommen!

Hyr bed and box

Du kan givetvis komma hit och "bara bo" med din häst. Härligt att rida i inspirerande miljö och bo i våra mysiga flyglar. Nybyggt gäststall, ridhus och ridbana. 

Våra sommar- rid- och träningsläger

för barn, ungdomar  håller hög kvalitet beträffande hästar, undervisning, boende, mat och kvällsaktiviteter. Du kan också få privatlektioner. Vi har ett nybyggt ridhus och uteridbana om 20x60 meter.

Info för dig som bokat ridläger - klicka på fliken till vänter och skriv ut

Boka våra ridläger här SRR.

 

Om du vill lära Dig mycket

Vi tränar hoppning, dressyr, terrängridning och terränghoppning.
 

Teori förstås...

sånt man kanske inte hinner på ridskolan. Longera, visa hästen vid hand, utfodring, och mycket mer. Vårt mål är att Du som elev skall gå framåt ordentligt under 1 veckas läger. Ansvarig för utbildningen är Anna Persson som har lång erfarenhet av utbildning och lägerverksamhet. Ridning 2 pass / dag förmiddag och eftermiddag. 

Om du vill ha kul på kvällarna

Vi har jätteduktiga ledare som alla barn och ungdomar älskar. se bilder o film på vår hemsida under Bildgalleri.

Om du vill bada

Vi har en egen brygga i Båven och badar varje dag om vädret är bra.

Om du vill bo mysigt

Vi har inrett våra lägerhus med gammaldags charm och verkligen ansträngt oss för att Du skall trivas se bilder på hemsidan under fliken RUM/ÖVERNATTNING

Om du vill ha god mat

Frukost, lunch, mellanmål och middag med smaskig efterrätt varje dag.

Om dina föräldrar vill känna sig trygga

Vi vet att Ni är det dyraste Era föräldrar har och är noga med säkerheten i all hästhantering och vid övriga aktiviteter.

Om du vill prova hur det är med egen häst

Alla deltagare får en egen häst att sköta och rida under lägerveckan. Du får lära Dig allt som hör till; fodring, mockning, ridning och hästskötsel. Att ha omsorg om din hästkompis och känna respekt och kärlek till ett djur är också något vi vill förmedla till dig. Vi har egna välutbildade (hopp, dressyr) hästar/ponnies och också från Ekerö Ridskola.

Liksom vi vill de verkligen lära ut riktig ridning under trygg och vänlig ledning. (Kontakta Ekerö om du söker seriös Ridskola i Stockholm 08-560 30 600.)

Träningsläger

Alla våra läger kallas för träningsläger för att det är viktigt för oss att man lär sig mycket. Du kan ha din egen häst med eller rida på våra hästar. Fråga oss mera om du undrar. Intensivträningsläger är ett läger för dig med minst 6 års ridvana. Du har en lärare i dressyr och en annan specialiserad på hoppning. Grupperna är små för att få ut max av lektionerna.

Övrig fakta om våra sommarridläger för barn och ungdomar

Avslutning
På avslutningsdagen får föräldrar och syskon komma på uppvisning och kaffe och kakor. Det brukar vara festligt. Hästarna blir flätade med blommor och vi bjuder åskådarna på tex. en spännande hopptävling.

Ridvana
Minimikrav på ridvana anges för varje ridläger. Det innebär att även du med många års ridvana kan anmäla dig till ett läger med 2 års ridvana eftersom ni delas upp i grupper efter förkunskaper och 2  års ridvana t ex är ett minimikrav.

Åldersindelning
9 år och uppåt.

Egen häst
Får gärna medtagas

Inkvartering
2 - 4-bäddsrum. Dusch och toa.

Björkängs Gård. står för säkerhet b.la genom att uppfylla de myndighets-krav som ställs på en modern rid-anläggning för aktiviteter, mat och boende. Vidare har vi restaurang med utbildade kockar, av kommunen godkänd livsmedelslokal. Vi arbetar efter ett egenkontroll program enligt HACCP.

Önskemål om specialkost, allergi eller andra önskemål. – anmäl till Anna på mail: anna@bjorkangsgard.se

Gården är godkänd utan anmärkning – efter offentlig kontroll enligt djurskyddslagen och miljöbalken.

RIK-utbildad ridlärare Anna Persson Lardinger utbildad vid Strömsholm – med lång erfarenhet av att utbilda både häst och ryttare, Anna är tävlingsryttare upp till Int I . Kvalificerad hopptränare sköter hoppträningen på alla läger hela sommaren

Vi är medlemmar i SRR Sveriges Ridlägers Riksförbund

Hos oss är Du dygnet runt olycksfallsförsäkrad under alla ridaktiviteter både som deltagare och besökare  på anläggningen genom Dina Försäkringar Mälardalen.

Hjärtligt Välkomna önskar vi alla gamla och nya deltagare
Anna & Roffe med personal